Camillas MC Dekor

Brors store kjærlighet (Evighetsprosjektet) Pontiac Le Mans 1967

En lidenskap for Amerikanske biler har vi alltid hatt og når den STORE drømmen
ble virkelighet for Tommy i 2001 da han som 18 åring endelig kunne kjøpe seg sin egen bil startet et nytt kapitel i hans liv. MARERITTET :-)
2 år hadde han det gøy på veien, rånet rundt med kompiser og nøt lange sommerkvelder i bilen. Men det var ingen skjønnhet han kjørte rundt i så siden pappa`n var lakkerer og søster hadde så smått begynt læringskurven sin ønsket han å pusse ned bilen, ta litt rust og få på litt ny lakk. I 2003 da høsten kom snikende hadde han fått tak i en plass på en låve han kunne få stå og satte i gang med demontering. Høst ble til vår og høst igjen, jeg begynte å sparkle litt på bilen hist og her og Tommy fant mer og mer rust som måtte tas og til slutt så bilen ut som lappverk av sveis og sparkel. Tiden gikk og luften gikk ut..... Etter 2 år på låven ble den tauet hjem og plassert under pressening hjemme hos mamma og pappa og der ble den stående. Tiden gikk og den gikk, bilen fikk ny plass i ny og ne og desto lenger den sto des verre ble rusten, så til slutt ble det bestemt at her måtte det gjøres noe ordenlig. Motor og gear var allerede ute så hele karroseriet ble tatt av og ramme sendt til sandblåsing. Da den var klar ble den satt i garasjen hjemme og karosseri satt vekk så lenge. Rammen ble lakkert og så smått ble det satt på bremser osv. Men i 2007fikk Tommy plutselig noen andre drømmer. Etter å ha bodd hjemme i alle år kom det plutselig ei hytte til salgs oppi lia, han var jo nå utdannet tømrer og hadde fått seg fast jobb så hvorfor ikke kjøpe det nydelige stedet som var kommet for salg og som kun han så potensialet i. Vi andre så en nedgrodd tomt med store trær, høyt gress og en eldgammel tømmerhytte med råte i veggene og fuktig krypkjeller. For å si det mildt mamma gråt ikke av glede da han stolt som en hane ringte å sa han hadde vunnet budet.... Der sto han da med en bil i bare deler, hytte med råtten tømmer, gjeld oppover ørene og sikkert ikke ei kjærring i sikte med nå både bil og hytte som sto i stil.
Tommy så posetivt på det meste og brettet opp armene og begynte å riv opp gulvet, vi andre så at her ble vi ikke arbeidsledige med det første så fikk bare henge oss på. Hytta ble ble til et flott hus og endelig med egen garasje nede. Så lykken var stor da han i 2010 kunne pakke sammen alt på gutterommet og pappa endelig kunne få igjen garasjen sin for nå skulle det bli innflytningsfest...... Og det BLE det...... noe hverken han eller jeg husker noe spesielt av :-)
Endelig kom internett i hus og pc`n gikk varm av Google søk på hvordan en Le Mans kunne se ut. Tollen i Oslo begynte å gå varm den også da den ene pakken etter den andre med BLING og MÅ HA deler rant inn fra USA. Motor ble sendt til Sarpsborg Motorverksted for overhalling og Karrosseri slipte Tommy og mannen min Ole helt ned til metallet for å ta alt fra bunnen av. Kompis av pappa Tormod såkalt ( Filleonkel) kom å hjalp til med grovsparkling av tak mens jeg tok resten og endelig våren 2016 fikk jeg lakkert torpedo vegg sort og grunnet resten av bilen så det ikke skulle bli mere rust. Tommy fikk besøk av noen dyktige polske møbeltapetserere som var hos han en uke mens dem sydde alt av interiør til bilen. Siden garasjen til Tommy er litt i det smaleste laget for å jobbe på en så stor bil ble den tauet ned til en kompis for sparkling og retting, Det har vi nå holdt på med i vinter og godt man har noen forståelsesfulle jenter som igjen har funnet seg i at mamma og pappa jobber bil og at middagen blir i garasjen. Nå har dem jo blitt eldre enn da vi tok bilen vår så denne gangen har dem også vært med å hjulpet til. Pappa har også gjort sitt med grunning av alle løse deler samt lakkering av ymse smådeler.
I Pinsen ble motor satt inn og den startet og gikk som ei klokke til nabons forskrekkelse..... Og ble på egen maskin kjørt opp til oss her etter 16 år for nå er den klar, først grunning så lakkering. Mye av bildene som er tatt oppigjennom årene har vært med Steinalder kamera :-) men vi skal prøve å lete frem noen ifra album og legge inn her samt nå vidre utvikling...... PS Tro det eller ei men tror du ikke han har funnet seg ei kjærring også, oppi all denne galskapet tror jeg nesten hun er den neste Store kjærligheten :-) :-)